donderdag 10 november 2011

Domestic Workers in Indonesië.

Domestic Workers in Indonesië.

Domestic Workers zijn het meest nodig in de volgende steden van Indonesië:
- Jakarta
- Yogyakarta
- Surabaya


In indonesie spreken de werkgevers over hun eigen Domestic Workers, en vertellen dat ze als familie zijn. Een van de werkgevers, verteld dat als haar man soms niet thuis is, dat ze samen televisie kijken. De Domestic Workers in de filmpjes vertellen over hun werkgever.  Ze vertellen dat ze zeer tevreden zijn met hun.
Wat werkgevers over hun
Domestic Workers vertellen:
'They are a part of us'
'We 100% depend on them'
'She still behaves as a worker'
'without them, i'm hopeless'

Domestic Worker over haar baas:
'She respects me, i respond the same way to her'

Maar toch, zegt de werkgever, ze blijven voor ons werken en we willen wel dat ze hun baan goed blijven doen, daar betalen we ze tenslotte voor. De steden van Indonesië zijn overbevolkt, en er is veel vraag naar Domestic Workers.
Een standaard salaris in Yogyakarta is tussen de 200.000 - 500.000 Rupiah per maand.
Maar om 500.000 te krijgen, komt vrijwel nooit voor. 500.000 Rupiah is ongeveer 50 euro. Mrs. Nurcholi weet wat de rechten zijn van haar Domestic Workers.
Ze betaald voor haar een normaal salaris en ook haar overuren.
Ze vind Sayuti erg behulpzaam aan haar familie, en word niet geforceerd om al het schoonmaakwerk in een dag te doen. Als ze het een keer in twee dagen kan doen, vinden ze dit prima. Als ze begint met werken, maakt ze eerst het huis schoon.
Ze begint met de vloer schoonmaken, daarna de klerenkasten en de kleren wassen.
Daarna geeft ze de planten water, en dan is ze klaar. Bij haar vorige werk, moest ze meer werken, voor een lager salaris. Iedere maand, krijgt ze minstens 50.000 Rupiah extra.
Ze is een van de weinigen die geluk heeft met haar werkgever, want er zijn nog steeds veel mensen die veel minder betalen, en meer eisen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten